Vintersäkra bilen

Vintern har kommit och det är dags att vintersäkra din bil. Om du tar hand om din bil under vintern kommer du att få ut det mesta av den och undvika problem som kan uppstå av försummelse. Det är viktigt att ta hänsyn till de väderförhållanden som vintern medför och förbereda din bil för att säkerställa att du har en säker, bekväm och problemfri resa.

Först och främst, se till att du är uppmärksam på din bil. Kontrollera oljanivåer, lufttryck och däckens mönstrade yta för att säkerställa att din bil är i gott skick. Se även till att batteriet är fulladdat och att torkarna fungerar. Vi rekommenderar också att du har dubbdäck. Det hjälper till att säkerställa att du har tillräckligt med grepp och kontroll när du kör på snöiga eller isiga vägar. Det finns många saker som kan göra underverk för bilen och här ska vi dela några tips. 

Is och snö

För att förhindra isbildning på fönstren rekommenderar vi att du använder ett speciellt fönsterfrostskydd. Det hjälper till att minska risken för att du får is på fönstren och även för att förhindra att du får is eller snö inuti bilen. Kontrollera även att du har tillräckligt med bränsle för att hålla din bil körsäker. Det är viktigt att ha tillräckligt med bränsle i tanken för att undvika att bilen stannar mitt i en snöstorm.

För att förhindra att du får problem med att starta bilen i kyla rekommenderar vi att du skaffar en startkabelsats. Det är ett enkelt sätt att starta din bil när batteriet inte fungerar som det ska. Om du följer dessa tips kommer du att kunna köra tryggt och säkert under vintern. Ta hand om din bil och vintersäkra den så att du kan njuta av trygga och säkra resor!