Utrustning för dig som åker Motocross

Du som sysslar med motocross vet antagligen redan hur viktigt det är att skydda sig. Bra utrustning är nödvändigt för att inte råka illa ut vid en eventuell olycka. Hjälmar, skydd och olika kläder hittar du på mxestore.com där du smidigt kan beställa hem det du behöver.

Sporten Motocross

Motorsporten motocross går ut på att köra motorcykel på en bana med underlag av sand, grus eller jord. Det finns även en variant där förarna kör inomhus som heter stadioncross. Enduro är en annan variant av sporten och den går ut på att köra i skogen. På motocrossbanan kan det förutom svängar och backar finnas andra hinder såsom hopp.

Motocross – en sport för alla

Det finns vissa som tycker att motocross enbart passar för killar, vilket inte alls stämmer. Många tjejer har också förälskat sig i sporten och flera har börjat i riktigt tidigt ålder. För att köra motocross behöver du inte vara äldre, det går bra att börja från barnsben.

Precis som med en cykel är stödhjul på en motocross ett sätt att säkra barn från att ramla omkull. De som vill tävla börjar vanligtvis göra det vid 12 års ålder men det är även möjligt att börja tidigare.