Offroad på cykel

Det är inte bara bilar och andra maskiner som man kan köra utanför de vanliga vägnäten, utan det går också minst lika bra att göra så på en cykel. Vi utmanar därför idag er offroad-dyrkare som vanligtvis besöker denna sajt att testa på att cykla antingen mountainbike eller downhill, två nervkittlande och tuffa cykelsporter!

För de utav er som har kört mycket motorcross så är faktiskt inte mountainbike-cykling och downhill alltför olikt. Största skillnaden är självklart att du inom mountainbike-cyklingen är tvungen att tillföra mycket av kraften på egen hand, men inom downhillen så är det istället dragningskraften och fysikens lagar som sköter den biten. Inom båda sporterna så blir det dock mycket ansträngning på handleder och underarmar samt ben, något som alltså går att känna igen ifrån motorcross-åkningen i störst allmänhet.

Mountianbiking och downhill är dessutom något som du helt klart kan göra med hela familjen, speciellt med dina barn, något som inte är fullt lika möjligt inom annan offroad-körning. Det är ett bra sätt att hålla dom aktiva samt också förbereda dom för att en dag gå i dina egna spår inom motorintresset. Det ingår nämligen mycket av samma tänk, vilket gör det utvecklande i samma riktning som de egenskaper som krävs för att bli eller vara duktig inom andra offroad-alternativ.

Rent prismässigt så är det även betydligt billigare än vad det kostar att hålla på med andra typer av offroad-körning, vilket också gör det åtkomligt, om än långt ifrån gratis! En mountainbike för de lite yngre går på någon tusenlapp, men det kan som sagt vara väl investerade pengar sett till den utveckling, träning samt lycka som det kan ge ditt barn. Vi misstänker att du precis som oss kommer att inse att det är en klart värd investering, som dessutom kommer att kunna leda dig och dina barn ännu närmare varandra, något som alltid är positivt.