Testa på terrängkörning

Att köra terrängkörning, alltså offroad över stock och sten är en häftig känsla. Många drömmer kanske om att köra på en racingbana i mycket hög hastighet, detta är något helt annorlunda.

För i en terrängbil så är det inte några hastigheter att tala om. Över stock och sten så tar man sig sakta framåt, möter hinder i form av stenmurar, vattenfyllda diken och annat som vanligen inte känns som en lämplig väg att köra med en bil. Det är en utmaning helt enkelt.

Det fina är att du behöver faktiskt inte skaffa dig en offroadbil för att få göra detta. Runtom i Sverige så finns det företag som anordnar så kallade upplevelser där man får testa på saker som man annars kanske bara drömt om att få göra. I terrängkörning så handlar det som sagt att hantera extrema situationer i form av värsta tänkbara terräng. Körning över stubbar, stockar och höga stenar eller ta dig upp för mycket branta uppförs- eller nedförsbackar.

Som ett av dessa företag, Liveit, beskriver det på sin hemsida – skippa spabesöket eftersom detta är en lerbehandling som blir sent att förglömma. Låter det för långsamt för dig? Tro oss, efter ett tag så trappas svårighetsgraden upp ordentligt och du ställs inför hinder och lutningar som du inte ens kunde tänka dig att det var möjligt att köra i. Nu kan vi inte tala för precis alla företag som erbjuder detta, men åtminstone hos nämnda Liveit så krävs inga förkunskaper för att få göra detta, förutom ett vanligt B-körkort förstås.

Förvänta dig en grym upplevelse!