Starta en motorklubb

Alla som har varit med och startat en motorklubb vet att det tar tid, kraft och framförallt ideellt engagemang. Men om man väl kommer igång är det otroligt roligt att få möjligheten att dela sitt intresse tillsammans med andra entusiaster. 

En klubb eller en förening gör mycket saker tillsammans och det är viktigt att det råder en bra och hygglig stämning bland medlemmarna för att man ska få ut det mesta av varandra som gemenskap. När man startar en klubb är det rekommenderat att man är några stycken, förslagsvis kanske sex eller åtta stycken.

Det är viktigt att alla medlemmar i klubbens uppstartsskede är beredda på att offra mycket tid, intresse och engagemang åt föreningen för att den ska få en så kvalificerad start som möjligt. Och även om motorklubben i synnerhet ska fungera som en träffpunkt för motorintresserade så är det viktigt att man i start skedet tar sig tiden och sätter sig ner tillsammans för att skriva upp stadgar, mål och syften. Det ger er bra och konkreta riktlinjer att arbeta utifrån.

Nästa steg är att skaffa medlemmar, och medlemmarna kommer att vara avgörande för klubbens överlevnad och potentiella utveckling. När man söker medlemmar till en lokal förening brukar intresset kunna vara ganska stort till en början, folk är solidariska och tycker att det är roligt att det händer något. Men räkna med att det kommer att falla bort ett antal, kanske redan andra året. Men det viktiga är att alltid jobba för att alla medlemmar oavsett ålder eller kön ska ha en relevant anledning till att stanna kvar som betalande medlemmar. Som klubb/förening är det därför viktigt att man arrangerar saker för medlemmarna, det kan vara grillfester där man också passar på att informera om vad som händer i klubben/föreningen och vilka mål man strävar efter att nå. Det ökar sammanhållningen och delaktigheten.

Sträva efter att bli arrangörer för stora evenemang genom att underhålla och förnya banor och liknande. Ligg i framkant så kommer intresset för er motorklubb att växa även utanför orten.

Genom att dela ut flyers eller affischera på den lokala anslagstavlan, i butiker eller andra ställen kan du nå ut till potentiella medlemmar. Sociala medier kan också vara en effektiv marknadsförings kanal, titta på hur andra har gjort och försök att ge ett så seriöst intryck som möjligt.

Ta hjälp med att utveckla en fin, bra och seriös logga. När ni hittat den som känns representerade för er klubb kan ni beställa ett parti mössor med det in broderade klubbmärket på som ni kan bära själva och dela ut till medlemmar. Broderier är ett levande och vackert hantverk som ger essens till vad det symboliserar och fungerar utmärkt att ha på flera typer av plagg som exempelvis mössor, handskar, jackor, dressar, byxa och tröja. På internet hitta du brodyr leverantörer som kan hjälpa dig med ditt specifika önskemål.

Lycka till!