Skapa en unik stil på dina kläder

gör din outfit själv

För den klädintresserade kan det ibland vara svårt att få viljan att skaffa snygga kläder att passa ihop med den ekonomiska möjligheten att ständigt köpa nya. Tur är det väl då att det är lätt att fixa en ny garderob av använda kläder. Man behöver faktiskt inte ens bege sig till second hand-butiken för att shoppa, utan det räcker att ta en titt i den egna garderoben. Med några få enkla trick och hjälpmedel kan gamla kläder förvandlas till något helt annat. Att själv modifiera sina kläder ger dessutom en unik look som gör att man inte kommer att se ut som någon annan – vilket alltid är viktigt för fashionistas.

Lägg till detaljer

Ett bra trick är att addera detaljer till kläderna som ger dem en extra dimension. Man kan till exempel byta ut knappar eller sätta på nitar eller diamanter. Ett annat sätt att göra sina kläder mer personliga är att sätta på olika märken.

Återbruk av kläder

Att återbruka sina kläder är ju också ett sätt att ge dem längre liv vilket naturligtvis är fördelaktigt för miljön. Bara för att ett par skor är lite slitna är det ingen anledning att göra sig av med dem. Ett enkelt sätt att ge dem nytt liv är att skapa en schablon av ett motiv man gillar som ni kan se här på tidningenland.se och sedan spraya dem i en avvikande färg. De blir både snygga och kan fortsätta att användas. Det samma gäller för kläder som är slitna eller fått ett hål. Dessa behöver inte alltid lagas så att det inte syns. Gör istället lagningarna till läckra detaljer genom att täcka över hålen med häftiga tyger eller vackra broderingar, här uppmärksammat på Svt.se.