Köra offroad i Australien

Den som älskar offroad körning med diverse olika fordon har mycket roligt att upptäcka och vara med om i landet “down under”. Australien räknas som ett av de allra största offroad-länderna med fantastisk natur att köra i och ett enormt intresse för motorsporter av olika slag bland landets invånare.

Australien är av naturliga orsaker ett land som lämpar sig väldigt bra för olika typer av offroad körning, med en fantastiskt storslagen natur av det rätta virket. Motorintresset är även det väldigt stort hos en stor del av invånarna och detta har lett till en rad olika tävlingsklasser och lopp, både för professionella förare och amatörer. Den som är väldigt intresserad av olika former av offroad tävlingar passar med andra ord som handen i handsken i Australien. Detta har bland annat lett till att en och annan svensk provat lyckan i den Australienska myllan genom åren, och de som inte har haft professionella kontrakt att luta sig tillbaka på, har istället varvat med att antingen jobba vid sidan om eller studera i Australien, under sin tid som förare, mekaniker, eller genom att på annat vis vara inblandat i offroad-communityn i landet.

Vi rekommenderar dock den som är sugen på att ge sig av att spara ihop en del pengar att luta sig tillbaka mot, om du plötsligt skulle ges chansen att köra. Det kan från början hända du inte tjänar några pengar alls på detta och då inte många öppningar ges, så kan du tänkas behöva säga upp dig från din anställning och satsa stenhårt. Det är även bra att se till att etablera kontakt med människor som kan hjälpa dig när du väl är på plats, istället för att börja från scratch och leta reda på sådana när du väl anlänt.